O-Ringenpodden 165

O-Ringen
en bild

Lyssna till Martin Hammarberg

Han var under många år en del av det svenska landslaget i skidorientering som åkare, ett EM-guld och tre VM-silver har det blivit men nu växlar Martin Hammarberg roll för att istället bli den nye förbundskaptenen.

- Jag slutade efter Skid-O VM i Piteå min aktiva karriär så jag är ju ganska nära detta men det ser jag som en fördel i den nya rollen som förbundskapten, berättar Martin Hammarberg.

Till vintern väntar både EM i Bulgarien och VM i Finland i mars 2022 och detta är de två viktigaste tävlingarna den kommande vintern för de svenska åkarna.

Ett svenskt landslag som hade ett lyckat VM i vintras i Estland där man vann fem medaljer vilket ger Martin Hammarberg positiva känslor inför vintern.

- Det var ett lyckat VM i Estland där framförallt tjejerna men Lisa Larsen och Magdalena Olsson visade att de tillhör världens bästa skidorienterare, säger Martin Hammarberg.

Lyssna till O-Ringenpodden #165 med Martin Hammarberg här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller där poddar finns.

Frågor, synpunkter eller önskegäster; radio@oringen.se.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här