Lyssna till Tove Alexandersson

O-Ringen
en bild

O-Ringenpodden #166

Tove Alexandersson är utan tvekan världens bästa orienterare. Ingen kan säga emot. Nu satsar hon på att även bli bäst i sin nya gren, Ski mountaineering, SkiMo, eller Skidalpinism som vi kallar det i Sverige.

Per Forsberg träffade Tove Alexandersson digitalt när hon precis hade kommit till Saas Fee i Schweiz för att ladda upp inför den stundande säsongen i SkiMo.

- Den första snön kom igår här nere i dalen men uppe på lite höjd är det väldigt fina förhållanden, berättar Tove i podden.

En återblick på de konstiga men också framgångsrika åren 2020 och 2021 är också på sin plats då Tove har vunnit i princip allt, hon har nu vunnit de senaste 9 VM-loppen hon har sprungit, dvs alla som har erbjudits.

- Jag är väldigt stolt över att jag har lyckats vara som bäst när det gäller, säger hon.

Den olympiska drömmen kom också till livs när hon bytte från skidorientering till skidalpinism eftersom IOK, den internationella olympiska kommittén har beslutat att skidalpinism kommer att vara med på det olympiska programmet 2026 i Milano/Cortina, Italien.

- Det låter både intressant och lockande, medger Tove Alexandersson.

Lyssna till Oringenpodden #166 med Tove Alexandersson här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hör gärna av er till radio@oringen.se.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   Äntligen nytt avsnitt av O-Ringenpodden

   I O-Ringenpodden #185 möter ni Axel Elmblad från Gnosjö som nu har tagit steget upp i H21-klassen efter en mycket framgångsrik tid som både ungdom och junior.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Vill du vara med i en studie om hållbarhet?

   I samband med O-Ringen Åre samarbetar vi med forskare inom forskningsprogrammet Mistra Sport & Outdoors som genomför en studie som syftar till att studera hållbarhetsbeteenden. Orienterare 18 år och över bjuds in att delta.

   Läs mer här
  • Åre 2023

   Nyfiken på terrängen i Åre?

   På vår YouTube hittar du en intervju med Johan där han berättar om den fantastiska terräng som väntar till fjälls i sommar.

   Läs mer här
  • Åre 2023

   Ta O-Ringenbussen till Åre

   Åk med O-Ringens Etappbussar - det finns 5 olika bussturer att välja mellan.

   Läs mer här