O-Ringen tilldelas kompensationsstöd

O-Ringen
en bild

O-Ringen tilldelas närmare fyra miljoner kronor i kompensationsstöd.

Tidigare i höstas har även ett evenemangsstöd i motsvarande storlek utbetalats.

- Pengarna ska gå till att i möjligaste mån täcka kostnaderna för 2021, ett år då vi inte hade möjlighet att arrangera O-Ringen, säger tillförordnade vd:n Jens Lindquist.

2019 arrangerades O-Ringen i Kolmården, med Norrköping som huvudort.

2020 skulle jättearrangemanget dragit till Uppsala. Men ni vet vad som hände; såväl 2020 som 2021 har pandemin omöjliggjort ett arrangemang av den storleken.

O-Ringen har valt att flytta fram samtliga arrangörer två år vilket innebär att det de kommande åren väntar tävlingar i Uppsala, Åre, Smålandskusten och Jönköping.

Tidigare i veckan presenterades Riksidrottsförbundets kompensationsstöd. För O-Ringens del handlar det om 3,9 miljoner kronor:

- Det är klart att vi är glada för varje krona vi får in. Siffran motsvarar de förväntningar vi hade utifrån motsvarande stöd förra året, säger O-Ringens tillförordnade vd Jens Lindquist.

Vad ska de här pengarna användas till?

- Den allra största delen av pengarna går till att täcka kostnader då vi inte kunnat arrangera O-Ringen. Men att vi också ska försöka täcka kostnader som vi redan tagit för kommande arrangemang som på grund av att vi flyttat fram ”gått till spillo” med anledning av pandemin. För vår del handlar det om att vi har behövt flytta en etapp i Åre, där vi ritat en karta som vi inte kommer att kunna använda. Även i Smålandskusten har vi gjort investeringar som vi inte kan nyttja nu när vi flyttat fram två år. För det är ju så att vi inte har valt att stryka något år utan vi har skjutit fram alla kommande arrangemang och det får konsekvenser, säger Lindquist.

Tidigare under hösten fick O-Ringen ta del av det nyinstiftade evenemangsstödet (detta är riktat till kultur- och idrottsarrangemang som påverkats av pandemin). Där tilldelades O-Ringen 4,3 miljoner kronor.

Dessutom har Uppsala kommun har även i år gått in och stöttat arrangemanget med 830 000 kr för att täcka merkostnader för det framflyttade arrangemanget.

Även 25manna erhåller ett kompensationsstöd för sitt inställda arrangemang från i höstas. I det fallet landar stödet på drygt 1,1 miljoner kronor.

Artikel hämtad i sin helhet från orienteringsmagasinet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här