Avsnitt 174 av O-Ringenpodden

O-Ringen
en bild

Lyssna till Anna-Karin Strömstedt

Om skidor, skidskytte, orientering och Vansbro

I O-Ringenpodden #174 möter ni Anna-Karin Strömstedt från Vansbro men boendes i Oslo inte alltför långt från skidsportens Mekka, Holmenkollen.

Anna-Karin har en karriär bakom sig som framförallt skidåkare och skidskytt men även löpning och orientering har funnits med under hela livet.

Hon slog igenom inte ens 17 år fyllda när hon tog en medalj på Skid-SM i Sundsvall i jaktstart där för övrigt Antonina Ordina vann. Ett OS blev det, i Turin 2006 och det är med blandade känslor som hon tänker tillbaka på dessa tävlingar.

- Det är fortfarande bittert att jag inte hade lite mer att ge i slutet för att kunna bärga ett stafettbrons till Sverige, berättar Anna-Karin Strömstedt.

Hon har gjort bytet från längdskidor till skidskytte och även om detta kan ni höra om i podden.

För Radio O-Ringens lyssnare är Anna-Karin en välbekant röst då hon var med under ett par somrar i Kristianstad och Borås. Under vintern har hon dessutom agerat som expert under Nent/Viaplays sändningar från World Cup i längdskidåkning.

Lyssna till Anna-Karin Strömstedt i O-Ringenpodden #174 här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hör gärna av er till radio@oringen.se.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till din startavgift?

   Du vet väl om att du kan använda friskvårdsbidraget också till startavgifter i tävlingar och motionslopp dvs. O-Ringen för att nämna ett exempel.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Nytt avsnitt av podden

   I Oringenpodden #189 pratar vi Tiomila 2024. En tävling som snart har 80 år på nacken ska nu förändras för att bli likvärdigt.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Nära 8000 anmälda till sommaren!

   Anmälningarna strömmade in under helgen i samband med det första anmälningsstoppet och tillsammans med det var det också strykande åtgång på campingplatserna i Döderhultsdalen.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Du har väl inte glömt att läsa O-Ringentidningen?

   Hur tar man sig lättast till Oskarshamn? Var ligger etapperna? Kan man cykla? Vad kan jag mer göra än att orientera?

   Läs mer här