Molanda eller Röjsmon?

Åre 2023
en bild

I Åre erbjuder vi två campingar - se till att säkra din plats redan nu!

Vi har en camping på Molanda flygfält och en lite mindre i Järpen vid Röjsmons idrottsplats.

Camping Molanda

Molanda är i vanliga fall en liten flygplats, som ligger 5 km från Järpen och 25 km från Åre by. Molanda ligger vackert vid Indalsälven. Campingen har cirka 900 platser varav hälften har el. På campingen kommer det att finnas en restaurang, foodtruck, kiosker, duschar, diskmöjligheter och tvättmaskiner, precis som det brukar vara på O-Ringencampingen. Det kommer också att finnas grillplatser och goda möjligheter till ett bad.

Vi kommer också att ha vår Deltagarservice tillgänglig på campingen i viss omfattning för ändringar, köp av start och nummerlappsutskrift.

Från campingen på Molanda tar du dig med buss direkt till arena Trillevallen, Järpen och Ånn. För dig som väljer MTBO eller PreO tar du bilen direkt till respektive arena och parkerar där.

Camping Röjsmon

Den andra campingen, Röjsmon idrottsplats, har ca 120 platser, hälften av dessa med el. Röjsmon ligger mitt i Järpen och här har du närhet till affärer och restauranger. Här finns dusch och omklädningsrum, men även tvättmöjligheter. Avståndet från Campingen Röjsmon till Undersåker är cirka 14 km och avståndet in till Åre by är cirka 25 km.

Transport till etapperna från Röjsmon

Etapp 1 och 2 (Trillevallen)

Bil till satellitparkeringen i Undersåker. Härifrån går sedan etappbussar. O-Ringens deltagare har dessutom möjlighet att åka med Länstrafikens bussar från Järpen till Undersåker för vidaretransport med O-Ringens bussar till Trillevallen.

Etapp 3 (Järpen)

Det kommer också att gå bussar från Järpens centrum ut till den tredje etappen. Från Röjsmon är det cirka 150 meters gångväg till bussarna.

Etapp 4 och 5 (Ånn)

Ta bilen till satellitparkeringen i Staa för vidare transport med buss till etapperna. O-Ringens deltagare har dessutom möjlighetatt åka med Länstrafikens bussar från Järpen till Åre för att vidaretransport ut till etapperna i Ånn.

Boka din campingplats här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till din startavgift?

   Du vet väl om att du kan använda friskvårdsbidraget också till startavgifter i tävlingar och motionslopp dvs. O-Ringen för att nämna ett exempel.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Nytt avsnitt av podden

   I Oringenpodden #189 pratar vi Tiomila 2024. En tävling som snart har 80 år på nacken ska nu förändras för att bli likvärdigt.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Nära 8000 anmälda till sommaren!

   Anmälningarna strömmade in under helgen i samband med det första anmälningsstoppet och tillsammans med det var det också strykande åtgång på campingplatserna i Döderhultsdalen.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Du har väl inte glömt att läsa O-Ringentidningen?

   Hur tar man sig lättast till Oskarshamn? Var ligger etapperna? Kan man cykla? Vad kan jag mer göra än att orientera?

   Läs mer här