Välkommen Måns Lennermo

Jönköping 2025
en bild

Göran Carnander (ordförande föreningsrådet), Måns Lennermo, Daniel Tidstrand (Destination Jönköping) och Claes Forsberg

Projektledare för O-Ringen Jönköping 2025

Idag har vi den stora glädjen att få presentera den nya projektledaren för O-Ringen Jönköping 2025, Måns Lennermo!

Ja nu är det alltså klart vem som blir projektledare för världens största orienteringsäventyr 2025.

Vem är då Måns?

Jo han är orienterare sedan 12 års ålder och tävlar för Nässjö OK. På senare tid har det mest blivit några tävlingar i närområdet, breddstafetter ihop med klubben och så O-Ringen. Har även en längre tid varit ordförande i klubben och hjälper till vid tävlingar med mera.

Utöver orienteringen är han generellt idrottsintresserad. Vinteridrott, basket samt fotboll är det som lockar mest.

Vad ser han mest fram emot?

- Att få jobba med något jag brinner för och ihop med likasinnade. Tillsammans skall vi erbjuda ett O-Ringen där det går att se och ta på den bubblande känslan av förväntan, gemenskap och glädje samtidigt som allt flyter på lugnt och kontrollerat.

Senaste O-Ringenminne?

Tävling. Den interna kampen. Mot klubbkompisarna eller familjemedlemmen.

- För mig har det varit en kamp mot brorsan. Nu senast i Uppsala hade jag skaffat mig en ledning med sex minuter inför sista etappen. För en del ett säkert avstånd, för mig inte alls. Vi var båda långt efter ledaren och gick således i voltstarten. Det gjorde att i verkligheten startade brorsan en minut efter mig.

Skulle jag vänta vid startpunkten? Skulle jag satsa på ett tidigt ryck? Tankarna kring strategi var många. Fick dock en bra start. Löpningen ok och orienteringen satt ändå någorlunda. Kommer fram till första vätskekontrollen. Vi hade redan från början kommit överens om att vi skulle använda dem som statusuppdatering. Frågade om brorsan passerat men fick nekande svar. Istället ser jag honom smyga in till vätskan mer eller mindre precis därefter. Lätt stressad drar jag iväg snett till kontrollen. Brorsan får ett försprång men några sträckor senare möter jag honom då han dragit iväg för långt. Anspänningen är påtaglig.

Ett par kilometer till avlöper. Vi närmar oss slutet och då dyker han upp igen. Tänker att jag har det hela i min hand. Nu släpper jag inte.

Men så får jag för mig att han drar snett medan jag har 100 % koll. Springer ned till stenen där kontrollen sitter. Men icke. Fel kodsiffra. Paniken sprider sig i kroppen. Jag kan bara inte slarva bort det här så här på slutet. Kollar verkligheten. Kollar kartan. Får inte helt ihop det. Kollar igen. Ser brorsan en bit bort. På agerandet, han har inte tagit kontrollen. Bryr mig inte om kartan utan springer bara mot honom. Nu skall jag inte tappa bort tid i alla fall.

Strax efter hittar vi kontrollen. Han gör vad han kan det sista men tiden är på min sida. Gött. Vinst i brödrakampen.

Grattis till vinst i brödrakampen Måns och varmt välkommen till O-Ringen!

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   Du vet väl om att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till din startavgift?

   Du vet väl om att du kan använda friskvårdsbidraget också till startavgifter i tävlingar och motionslopp dvs. O-Ringen för att nämna ett exempel.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Nytt avsnitt av podden

   I Oringenpodden #189 pratar vi Tiomila 2024. En tävling som snart har 80 år på nacken ska nu förändras för att bli likvärdigt.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Nära 8000 anmälda till sommaren!

   Anmälningarna strömmade in under helgen i samband med det första anmälningsstoppet och tillsammans med det var det också strykande åtgång på campingplatserna i Döderhultsdalen.

   Läs mer här
  • Smålandskusten 2024

   Du har väl inte glömt att läsa O-Ringentidningen?

   Hur tar man sig lättast till Oskarshamn? Var ligger etapperna? Kan man cykla? Vad kan jag mer göra än att orientera?

   Läs mer här