Tivars Gårdsmejeri räddade serveringen på Molanda

Åre 2023
en bild

Urban Olausson och hans Tivars Gårdsmejeri och restaurang kom i ett sent skede in i förberedelserna och har denna vecka nu hand om restaurangen vid O-Ringencampingen på Molanda.

Kort varsel och högsäsong var inget hinder

Fem gånger har Urban Olausson sprungit O-Ringen. Nu är han ansvarig för restaurangen vid campingen på Molanda.
- Vi brukar bland annat ha eventrestauranger vid skidskyttetävlingar i Östersund, men det här är första gången på en orienteringstävling, berättar Urban.

Egentligen skulle ett annat företag ha ordnat restaurangen vid campingen. När det uppstod en vakans fick Urban och hans Tivars Gårdsmejeri och restaurang en fråga om att ta över ansvaret.
- I maj hade vi ett möte och då bestämde vi att ta hand om det. Men det blev en hel del jobb att få ihop vår ordinarie verksamhet och samtidigt få personal till den här restaurangen, säger Urban.
Den vanliga verksamheten är ett gårdsmejeri där det bland annat säljs ost från det egna mejeriet (går även att köpa nu på plats i restaurangen på Molanda), en restaurang där man i princip sitter ute i Storsjön och äter, grupp- och konferensverksamhet, kajak- och kanotuthyrning med mera.
Nu när Tivars även ansvarar för restaurangen på Molanda i en hangar (för övrigt första gången som Urban och hans kollegor serverar maten i en hangar) finns det också möjlighet att hyra kanoter och kajaker för en tur i sjön Liten.

Förutom mat så kan man även hyra kajaker och kanoter av Tivars för en tur i sjön Liten.

Att möta orienterare är inget nytt för Urban.
- Jag har sprungit O-Ringen sex gånger på 80-talet. Senaste gången var i Sundsvall 1988. Året efter, i Östersund, var jag funktionär.
Inte heller att ordna servering vid stora evenemang är något nytt för Tivars. Vid ett flertal tillfällen har de haft mattält vid världscupen samt VM i skidskytte i Östersund.
Men nu är det som sagt första gången som de ordnar en restaurang i en flyghangar. Urban hoppas dock att det ska bli bra och att många av dem som bor på campingen ska hitta dit.
- Det är 585 uthyrda platser och i snitt 3,2 personer/plats. Jag hoppas på en jämn ström hit hela tiden när vi har öppet mellan klockan 12 och 20 varje dag fram till fredag.
- Och de som vill ta en tur i en kanot eller kajak kan också komma hit och hyra och få ut paddlarna.
För Urban är det en vecka med fullt upp. Till exempel fick han under intervjun till detta reportage samtidigt ta emot samtal och bokningar till Tivars Gårdsmejeris restaurang.

Text och bild: Ulf K. Rask

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här