Williams jämnhet gav elitseger i PreO

Åre 2023
en bild

Topp 3 i elit- och A-klassen i PreO. Från vänster Jonas Eriksson, Länna IF, William Rex, OK Landehof, Lennart Wahlgren, Rehns BK, Lars Silvervret, OK Hedströmmen, Andreas Davidsson, Alfta-Ösa OK och Magnus Eliasson, FK Friskus-Varberg. Foto: Karin Bödecs

Med etapplaceringarna 1-5-1-6-4 knep William Rex, OK Landehof segern i precisionsorienteringens elitklass.
Och det med en ganska betryggande marginal på fem poäng till godo på tvåan Jonas Eriksson, Länna IF och trean Lennart Wahlgren, Rehns BK.

William har haft en ganska tuff vecka, där han gjort allt för att hinna dubblera fotorienteringen med precisionsorienteringen. Det fungerade de fyra första dagarna, men dag fem blev tiden för knapp så att Landehof-orienteraren fick inrikta sig på PreO-etappen. Men det gjorde han mer än gärna, då han ledde efter de fyra inledande dagarna.
Ledningen var två poäng till tvåan Jonas Eriksson, som så långt hade överraskat både sig själv och andra med riktigt bra insatser. Men som sagt, två poäng hade William till godo inför sista dagen. En marginal som utökades till fem poäng sista etappen, då Jonas hade tre fel mer än William.
Lennart Wahlgren, Rehns BK, var så när på väg att passera Jonas med två poäng bättre på slutetappen. Jonas hade dock betydligt bättre tid sammanlagt på veckans tidskontroller och snuvande Lennart på silvermedaljen.
Men åt William kunde de inte göra något. William som därmed vann O-Ringens elitklass för andra gången. Förra gången William vann var i Sälen 2016.
Vad är det som gjorde dig till segrare denna vecka?
- Jämnheten, ingen genomklappning någon dag. Som sämst sexa på någon etapp, förklarar en mycket nöjd segrare.
Hur tycker du tävlingarna har varit?
- Det har varit väldigt utmanande och variationsrik orientering. Och det var en underbar första etapp på fjället (som kördes andra dagen på grund av dimma på söndagen), svarar William.
I A-klassen blev det en överlägsen seger för Andreas Davidsson, Alfta-Ösa OK. Etapplaceringarna 3-1-2-1-1 resulterade i seger med hela elva poängs marginal till Lars Silvervret, OK Hedströmmen som knep andraplatsen tack vare bättre tid på tidskontrollerna än trean Magnus Eliasson, FK Friskus-Varberg.
Efter avlutad tävling blev det tårtkalas och skål för topp-3 i elit- och A-klassen. Men också ett firande för banläggarna och tävlingsledarna Owe och Eva Fredholm som passade på att fira guldbröllop, då det var deras 50-åriga bröllopsdag denna avslutningsdag.
Grattis säger vi till Owe och Eva och alla pristagarna!

Liknande nyheter

  • O-Ringen

   O-Ringen Sundsvall 2028

   Sundsvalls kommun blir värdkommun för världens största orienteringsäventyr 2028.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 22-24

   Lucka 22,23 och 24:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 19-21

   Lucka 19, 20 och 21:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här
  • O-Ringen

   Julkalender vinnare lucka 16-18

   Lucka 16, 17 och 18:s vinnare presenteras här.

   Läs mer här