Åres områden

Under O-Ringen Åre 2023 kommer du som deltagare att bo med höga fjäll alldeles inpå knuten i någon av alla de tusentals mysiga fjällstugor och lägenheter som ligger utspridda på bergen längs den vackra Åredalen.

O-Ringen Åre 2023 kommer framförallt att fokusera stugboende då turistbyn Åre har ett stort utbud av sådana samt att det inte är möjligt att erbjuda en traditionell O-Ringen camping. Merparten av boendet sker genom privat uthyrning samt genom befintliga boendeaktörer. O-ringen Åre 2023 kommer även att erbjuda boende på hårt underlag.

Björnen

Björnen ligger en bit upp på berget öster om Åre. Bor du här kommer du ha gångavstånd till två av O-Ringens etapper. Det finns allt från små enkla stugor och lägenheter till stora lyxiga hus ju högre upp på berget du kommer. Kanske blir du granne med Zlatan, som har hus i området? Allra högst upp ligger hotellet Copperhill med vidunderlig utsikt över Åredalen.

Åre by

I Åre by bor du mitt i smeten och med närhet både till flera riktigt bra restauranger och till O-Ringen-torget. Här finns ett stort utbud av hotell, lägenheter och mysiga butiker. Det är också inne i byn Bagherastafetten kommer att avgöras.

Tegefjäll

Mitt emellan Åre och Duved ligger det mysiga stugområdet Tegefjäll. Här finns flera vackra vandringsleder och du når enkelt och snabbt både trädgränsen och det vackra naturområdet Ullådalen. Väljer du en stuga högre upp på berget får du en fantastisk vy över Åre.

Duved

I byn Duved åtta kilometer väster om Åre bor ungefär 1500 personer och här finns också en hel del fritidsboenden. Bor du här tar du dig enkelt till de olika etapperna då en av O-Ringens sattelitparkeringar med direktbussar till tävlingsområdena kommer att finnas här. Plus också för en matbutik mitt i byn!

Undersåker

Byn Undersåker ligger ett par mil öster om Åre, mitt emellan Trillevallen och Björnen där fyra av O-Ringens etapper kommer att avgöras. Här finns också en av tävlingens två satellitparkeringar där direktbussar till tävlingsområdena avgår från.

En bild