Etapper

OL

Etapp 1, Trillevallen

Det blir en mjuk start med fjällnära terräng. De längre banorna kommer passera björkskogsbältet precis nedanför kalfjället, en terrängtyp som är väldigt snabblöpt. Längre ned i området är det granskog med mindre sikt, men fortsatt god löpbarhet. Här finns också gott om myrar. Myrarna är ofta både tydliga som ledstänger och mer lättlöpta än vad många är vana vid, vilket gör det oklokt att undvika dem.

Kartklipp PDF Pdf, 745.2 kB.

Etapp 2, Trillevallen

Nu tas alla deltagarna med upp på kalfjället – de kortaste banorna kommer att springa i kanten på kalfjället, de andra banorna uppe på kalfjället. Det är uppåt till starterna vilket gör att vi kommer att springa utför mot mål. Den andra etappen bjuder på färre myrar än den första etappen. Uppe på kalfjället är det väldigt god sikt, men i sluttningarna gäller det att hålla riktningen så att man inte halkar ner för långt eller går för högt upp. För den som glömmer bort sig är det lätt att fastna på utsikten. Njut gärna av vyerna, men håll koll på kartan. Denna etapp kommer att bjuda på den högst placerade kontrollen någonsin i O-Ringens historia.

Kartklipp PDF Pdf, 653.7 kB.

Etapp 3, Järpen (Elitsprint Åre By för Elittouren)

Den tredje etappen drar vi österut till Järpen. Området i norra delen av byn Järpen bjuder på fin orienteringsterräng. Arenan ligger högt uppe i byn och terrängen är mindre kuperad än i Trillevallen. Här gäller det att kunna variera orienteringstempo mellan de detaljerade och finskurna höjdpartierna och den mer lättlöpta och mindre detaljrika avslutningen in mot mål.

Kartklipp PDF Pdf, 369.5 kB.

Etapp 4, Ånn

Den fjärde etappen avgörs västerut i Ånn. Här är vi fjällnära med allt vad det innebär av lättlöpta myrar och lite lägre skog än många deltagare är vana vid, men inget kalfjäll. Varierande kupering med både detaljfattiga sluttningar, detaljrika höjdpartier och flackare områden. Målområdet i Ånn är otroligt vackert med fjällen i bakgrunden!

Kartklipp PDF Pdf, 365.9 kB.

Etapp 5, Ånn

Den femte etappen avgörs också i Ånn. Ett parti i början och slutet av banorna har tallskog med sandbotten och sandåsar. Här blir det extra snabblöpt. Den mellersta delen av de banor som är lite längre är mer likt de andra etapperna i O-Ringen, myrar och höjdpartier.

Kartklipp PDF Pdf, 336.3 kB.

MTBO

Etapp 1-2 Östersund

Etapp 3 Järpen

PreO

Etapp 1-2 Vålådalen

Etapp 3-4 ev. Järpen

Etapp 5 ev. Åre Björnen

En sjö