Sevärdheter

Åre är självklart oerhört starkt förknippat med vinterturism och vinteraktiviteter. Men faktum är att det även på sommaren finns det otroligt mycket att göra och att upptäcka i Åre med omnejd.

Här finns allt man kan önska sig och mer därtill vilket gör att sommarveckan 2023 inte kommer att vara tillräcklig. Sikta in er på att uppleva Åre vid fler tillfällen under de kommande åren fram till O-Ringens ankomst till byn, kanske hittar du ett alldeles eget smultronställe att njuta av livet på.
Är du sugen att se Sveriges häftigaste och största vattenfall är det här rätt ställe. Flera häftiga vattenfall förgyller Årefjällen, Tännforsen, 22 km väster om Åre by är landets högsta vattenfall med sina 38 meters fallhöjd.

Öster om Åre by, finns minst lika imponerande Ristafallet som dånar och fascinerar besökarna. Fallet är känt från filmen Ronja Rövardotter och är där känt som Glupafallet. I Åre finns milsvida vandringsleder som bara väntar på sina besökare. Varje vandring börjar med ett litet steg och sedan kommer lugnet snabbt krypande in i kroppen. Alternativen för vandring är stora allt ifrån en kabintur med vandring upp till toppen, en svettig runda runt Totthummeln eller den populära utflykten till d vackra Blanktjärnarna med sitt magiskt turkosa vatten. Vilken väg än vandringsäventyret följer står Åre redo för er.

Söker du istället spänning och något som garanterat höjer din puls? Varför inte utmana dina rädslor och ha det kul på vägen. I Åre finns det gott om saker att hitta på för den som är ute efter lite mer action under semestern. Elementen vi rör oss i är vatten, luft och jord där forsränning, skärmflygning och grottkrypning är några exempel. Men det finns så klart många, många fler aktiviteter i denna Sveriges största lekpark.

Hoppa i sjön eller paddla över den, tämj de vilda, vackra forsarna. Vattendragen i Åre är många och så olika att det är omöjligt att testa alla på ett besök. Här handlar det om att beta av dem ett efter ett. Ut och blöt ner dig eller ta en tur i båten och försök få upp en öring eller två! I Åre finns också ett rikt utbud för alla barn. Det trixigaste är att välja vilket äventyr dagen ska ägnas åt. Regn, sol, snöfall, moln, blåst. Varmt, kallt. Det finns inget dåligt väder. Hoppa i kläder efter väder och gå en tur på Trollstigen. Hoppa upp på cykeln och åk i backarna. Drick varm choklad med grädde. Plaska i en fjällsjö, fiska, klättra och spring. Lek och ha kul!

En bild