SkiStars aktivitetsdag

Som vanligt hittar vi en aktivitetsdag mitt i tävlingsschemat – i år kör vi den tillsammans med SkiStar. I Åre infaller den tisdag 25 juli för alla som deltar i OL och PreO. För MTBO och Elittouren är den på onsdag 26 juli.

Den här dagen händer det massor. På schemat har vi etapp 3 för Elittouren, Engcon Elitsprinten, inne i Åre by. Dessutom har vi tillsammans med SkiStar en mängd aktiviteter att välja på.

Använd liftsystemet för att ta er upp till de vackra vyerna och fjällmiljön på kalfjälllet och spara benen några höjdmeter. Kanske vill du ta en av alla vandringsleder när du väl är uppe; nästan alla leder går att förenkla med hjälp av en tur med liften, antingen upp eller ner. Beroende på vilken led du väljer att vandra är olika liftar lämpliga som färdmedel. En översikt över liftsystemet finns på skistar.com Länk till annan webbplats. – Åre – Sommar.

I Åre Björnen hittar ni en klätterpark för hela familjen med 9 olika banor med olika svårighetsnivåer. Klätterparken har i år fått en ny bana samt utökats med trädklättring - där du med hjälp av sele och avsatser klättrar uppför träd utifrån din egen förmåga.

Banorna innehåller totalt över 80 olika moment, alla placerade i och mellan träden där armgång, lianer och klätterväggar är några exempel. Höjderna i parken varierar och som högst är du hela 12 meter upp i luften. För att vara i klätterparken ska du vara 7 år och minst 120 cm lång. För de yngre finns det en mindre park i Björnens centrum där alla har möjlighet att prova på enklare moment på lägre höjd. I klätterparken finns också 11 Ziplines, den längsta är 62 meter lång och tar dig på en härlig färd över Björnbacken med utsikt över Åresjön.

Klätterparken är belägen i anslutning till Åre Bike Park – Trail som är Skandinaviens största bike park och en trail-arena som passar både vuxna och barn. Har du inte utrustning så förboka på skistar.com Länk till annan webbplats. eller på plats i Åre på SkiStarshop. Sedan är det bara att ge sig ut – downhill eller via något stigcykelområde. Om inte ovan är nog så kan du också spela padel, bada, fika eller bara njuta av de vackra vyerna. Hur som helst rekommenderar vi er att gå in på skistar.com och klicka på Åre som destination och sedan sommar!

En bild
En bild