O-ringen

Frågor & svar - privatboende

Hur fungerar uthyrningen?

Uthyrningen kommer att ske via O-Ringens boendeförmedlingspartner By Nordiq (tidigare Nordic Travel). Upplägget är tryggt och säkert för båda parter och By Nordiq finns tillgängliga som support genom hela processen.

Du startar här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom att beskriva ditt boende och skapa ett konto hos By Nordiq. Om du redan har ett konto hos By Nordiq eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare loggar du in här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du lägger upp ditt boende följer du stegen i guiden. Läs mer i guiden Privatuthyrning via By Nordiq för Evenemang som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det tar två-tre arbetsdagar innan objektet syns i O-Ringens bokningsportal.

Du kan enkelt hantera flera olika boenden samtidigt från samma konto.

Inkluderat i serviceavgiften för uthyrning är Stugbranschens Trygghetsförsäkring, här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om den. Uthyrare av privatboenden vid tidigare O-Ringen vittnar om att de gästande orienterarna varit väldigt skötsamma och tagit väl hand om deras bostäder.

Vilka objekt och områden är intressanta i Smålandskusten?

Alla olika typer av boendeobjekt i Oskarshamn med omnejd kan vara intressanta för O-Ringens deltagare. Villa, sommarstuga, attefallshus, lägenhet, föreningslokaler, husvagn m.m.

Viktigt att tänka på

Tänk på att om du bor i lägenhet (bostadsrätt eller hyresrätt) behöver du först få samtycke till att hyra ut i andra hand. Du ansöker om tillstånd för tillfällig uthyrning i din bostadsrättsförening respektive hos din hyresvärd.

Bästa tipsen för att få ditt boende uthyrt

 • Erbjud ett rimligt hyrespris
  Ett riktmärke för uthyraren är för en normal lägenhet (4-6 bäddar) nära O-Ringenstaden eller någon av arenorna 7 000 kr/vecka och för en villa 9 000 kr/vecka. Tänk på att det till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.
 • En bild säger mer än tusen ord och objekt med många bilder hyrs ut lättare.
 • Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod
  De allra flesta av O-Ringens deltagare anländer senast på lördag den 20/7 2024 och reser hem lördag den 27/7 2024. Många vill dock gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.
 • Föreningslokaler, bygdegårdar och liknande är populära bland O-Ringens deltagare
  Har du ett sådant boende att hyra ut ska du välja alternativet "Lokal" när du registrerar boendet. Efterfrågan på dessa boenden är stor bland O-Ringens deltagare, både för lokaler med högre och lägre komfort. För enklare boendealternativ med madrass eller liknande på hårt underlag är rekommenderat pris 50 kr/per person och natt.
 • Försäkring
  OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.
 • Många vill hyra husvagn på plats
  Att hyra en (gärna uppställd) husvagn på plats är mycket populärt! O-Ringenstadens campingområde är placerat i Döderhultsdalen. Campingen kommer att ha ca 2 000 platser. Alla som bokat plats har dock inte egen husvagn utan brukar vilja hyra på plats. Ett utmärkt tillfälle att hyra ut för dig som har husvagnen ståendes i slutet av juli 2024.
 • Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt
  Var tydlig med vad det är du erbjuder. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Gör tydligt klart hur många personer det finns plats för. Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning.
 • Se till att prisangivelsen blir rätt
  När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.
 • Om möjligt- inkludera era cyklar i hyran
  Många O-Ringendeltagare är väldigt intresserade av att ha tillgång till cykel för transport under veckan.

Har du frågor kring att hyra ut kontakta oringen@bynordiq.se eller ring +46 (0)8–409 064 08.