English
O-ringen

Resa till Smålandskusten

När du ska ta dig till Smålandskusten och Oskarshamnhar du faktiskt lika nära från de tre storstäderna Malmö,Göteborg och Stockholm. Med bil eller med någon av de dagliga bussturerna från flera avde större städerna tar du dig enkelt till Oskarshamn. Det är flerabussbolag som trafikerar; Flixbus som har 15 städer med direktförbindelse, Vy Bus4You med 9 städer med direktförbindelse samt Silverlinjen som kör mellan Öland/Kalmar och Stockholm.

Väljer du att flyga är närmaste flygplatsen Kalmar Öland Airport som trafikeras av flertalet linjer. Kanske kombinerar du besöket på Smålandskusten med en vistelse på Gotland och då går det färjorfrån Gotland till Oskarshamn. Tar du tåget finns flertalet tåganknytningar. Kommer du med tåg till Kalmar, Berga eller Västervik har du möjlighet att via anslutande buss ta dig till slutdestinationen.

Mellan 22–28 juli sänker Kalmar länstrafik priset på 24-timmarsbiljetter med 50 % inom Kalmar län. Dessutom reser samtliga deltagare kostnadsfritt med sin nummerlapp på busslinje 701 i Oskarshamn under veckan. Under hela tävlingsveckan finns det flera alternativ att ta sig till, från och mellan tävlingarna med kollektivtrafiken.

Kalmar länstrafik kommer under veckan att sätta in extra bussar till och från O-Ringen. Information om resor, avgångar och biljettpriser hittar du enklast i appen Kalmar länstrafik. På kalmarlanstrafik.se/O-Ringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via QR-koden intill kan du se fullständig information om hur du reser till O-Ringen med Kalmar länstrafik från flera olika orter. För dig som reser med cykel. Det finns möjlighet att ta med cykel ombord på många av våra fordon. Men, det finns vissa begräsningar du bör känna till.