English
O-ringen

Avtal klara för O-Ringen Sundsvall 2028

en bild

Allt klart för att sätta igång med arbetet för 2028

Sedan januari har det varit klart att O-Ringen kommer att gå i Sundsvall 2028 och igår signerades också alla avtal.

Sundsvalls kommun står tillsammans med Sundsvalls Orienteringsklubb, Selånger skid- och orienteringsklubb, Kovlands IF, VK Uvarna, Timrå skid- och orienteringsklubb och Ånge Orienteringsklubb redo för värdskapet för O-Ringen 2028.

– Att ha avtalen signerade är verkligen glädjande. O-Ringen utgör en fantastisk möjlighet för oss att framhäva Sundsvalls och vår regions vackra natur, rika kulturarv och breda utbud. Samtidigt sätter vi staden på kartan för en bredare publik. Det känns otroligt inspirerande att vi tillsammans med våra föreningar skapar ett värdskap som skall locka fler besökare, investerare och inflyttare. Dessutom förutspås O-Ringen ge en ekonomisk miljonvinst för hela besöksnäringen," säger Fredrik Eriksson, Destinationschef på Destination Sundsvall.

För att O-Ringen ska bli en oförglömlig upplevelse är kraften från de engagerade idrottsföreningarna en avgörande faktor. Ytterligare en styrka är kommunens långa erfarenhet som profilerad friluftskommun. Målet är att skapa ett hållbart O-Ringen ur ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv.

– Samarbetet med O-Ringen är en viktig del av arbetet med att stärka Sundsvall som plats att leva på, verka i och besöka. O-Ringen bidrar till att sätta Sundsvall på kartan och ger nya möjligheter till upplevelser för både besökare och invånare. På så sätt är evenemanget en pusselbit i arbetet med en växande kommun, säger Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vi ses i staden mellan bergen 2028!

Fler nyheter